top of page

Indeling voor een nieuw appartement Den Haag

En dan is het zo ver. . . je gaat verhuizen van een romantisch herenhuis in het Haagse Statenkwartier, naar een hypermodern nieuwbouw appartement. Dat wordt wennen. Geen verdiepingen meer, minder kamers en natuurlijk minder gezellig?!

De opdracht was dus ook om voor het appartement een prettige indeling te ontwerpen, waarbij het fijnste meubilair uit de vorige woning ingepast wordt. Daarbij was het de uitdaging dat het meubilair ooit uitgekozen is voor een traditionele woonruimte met ensuite separatie, maar nu geplaatst wordt in een open plan woonruimte met een glazen gevel van vloer tot plafond.

De oplossing lag in het duidelijk afbakenen van de verschillende plekken. Zo komt er een room-divider met haard tussen het eet- en zitgedeelte. Het bestaande zitmeubilair wordt gecombineerd met een grote nieuwe hoekbank en geplaatst op een groot kleed. Een bestaande kast (erfstuk) wordt opgenomen in een op maat gemaakte nis, de perfecte achtergrond bij de nieuwe zitruimte.

De badkamer wordt heringericht en geopend. Een grote garderobekast fungeert als afscheiding tussen bed en bad. Niet alleen maar een luxe, maar vooral ook genieten.

indeling nieuw appartement
bottom of page