Verbouw bestaande visserswoning

De eigenaren van deze visserswoning wilden aanvankelijk meer daglicht in de woonruimte op de begane grond. Snel bleken de wensen talrijker; ook de berging achterin de patio moest opgeknapt en gedeeltelijk een gastenverblijf worden. Daarbij was er ook behoefte aan extra bergruimte voor fietsen en benodigdheden voor alle huisdieren.

 

Voor meer daglicht wordt een grote schuifpui over de hele breedte van de achtergevel geplaatst. Aanvullend daarop wordt het twee meter diepe balkon op de eerste verdieping drastisch ingekort.

 

Om van de berging een multifunctionele kamer te maken, wordt de ruimte opgeknapt en verdeeld in een wasruimte en een gastenverblijf. De patio wordt voorzien van een natuurstenen vloer die eenvoudig is schoon te maken. Daarbij wordt in de patio over de gehele diepte een verdiepings-hoge berging gerealiseerd. Het dak van deze berging wordt een loopbrug naar het dak van het gastenverblijf, waar een ruim dakterras wordt gecreëerd dat via de nieuwe loopbrug direct bereikbaar is vanuit de keuken op de eerste verdieping.

Wat begon met een wens naar meer daglicht, heeft uiteindelijk geleid tot een enorme uitbreiding van mogelijkheden en waarde toename van de woning. Dat dankzij een fijne samenwerking en ideeën uitwisseling tussen de eigenaren en de ontwerper.

Project

Verbouw van een bestaande visserswoning.

 

Klant

Particulier

Aannemers
  • Vis in Huis, Den Haag

  • Robas bouw b.v. Kwintsheul

Constructie

Piers raadgevend-ingenieurs b.v. Rijswijk

Fotografie

Urban Habitats

Geleverde diensten
  • vergunningscheck

  • bestemmingsplan toets

  • ontwerp verbouwing

  • aanvraag omgevingsvergunning

  • bouwkundige tekeningen

  • constructie advies (constructeur)

  • offertes aanvragen en keuze aannemer

  • aanspreekpunt namens opdrachtgever

Advieskosten

Ontwerp, advies en begeleiding t.b.v. het totale project ca. 10% van de bouwsom.