Prototypes micro-appartementen

Voor een belegger/ontwikkelaar zijn vijf prototypes voor micro-appartementen ontworpen, die in toekomstige projecten zullen worden toegepast.

Elk prototype bestaat uit een woningplattegrond met daarbij twee of drie plattegrond-varianten. Waarbij rekening gehouden is met zowel gemeubileerd als ongemeubileerde verhuur en bedoeld voor een specifieke doelgroep. Binnen het beschikbare woonoppervlak is gezocht naar de beste verhoudingen en indelingen voor plattegrond en inrichting.

De studie heeft eens te meer duidelijk gemaakt hoe 30 centimeter - meer of minder - een wereld van verschil maakt op dergelijke kleine oppervlaktes. Ook is gekeken naar de mogelijkheden om met in- en uitklapbaar meubilair de ruimte beter bruikbaar te maken. En ondanks dat tegenwoordig steeds meer 'flexibel meubilair’ beschikbaar is, is ook steeds uitgegaan van mogelijke 'low tech-oplossingen’. Dit maakt dat de micro-appartementen ook altijd met standaard meubilair kunnen worden ingericht.

SKYBED

Als extra optie zijn een aantal features bedacht die goed passen bij de doelgroep en die bovendien ingezet kunnen worden als marketingmiddel bij verhuurcampagnes. Het SKYBED is daarvan een voorbeeld; een bed geplaatst in een buiten het gebouw hangende serre waardoor je letterlijk kunt slapen onder een sterrenhemel.

micro appartement
Project

Ontwerp woningplattegronden voor 5 verschillende micro-appartementen, met  woonoppervlaktes van 18 tot 42 m².

 

Klant

Belegger/Ontwikkelaar/Verhuurder

 

Geleverde diensten
  • Ontwerp-onderzoek naar best bruikbare woningplattegrond voor micro-appartementen voor verschillende doelgroepen.

  • Boekwerk met plattegrondtekeningen

 

Advieskosten

Ontwerp woningtype, woningplattegrond, plattegrondvariant of prototype: vanaf 265,-

De woningmarkt, de samenstelling van gezinnen, de ontwikkelingen in de maatschappij; het veranderd in hoog tempo. Er is behoefte aan nieuwe woningtypes, plattegronden en woonvormen. Urban Habitats, gespecialiseerd in wonen anno nu, biedt verschillende adviezen met betrekking tot nieuwbouw woningtypes.

micro appartment 21 m²
micro appartment 21 m²
micro appartement 27 m²
micro appartement 27 m²
micro appartement 37 m²
micro appartement 37 m²