maquette
maquette
maquette
maquette
maquette
maquette
maquette
maquette
conceptschets
conceptschets
commerciële ruimte begane grond
commerciële ruimte begane grond
principe 1e verdieping
principe 1e verdieping
principe 2e verdieping
principe 2e verdieping
Ontwerp high-end appartementengebouw Rotterdam | werk in dienstverband bij Mei architecten

Slopen is, zeker in Rotterdam, zonde. Toch wilde de ontwikkelaar van een oud bedrijfsgebouw nadat een plan voor renovatie met optoppen geen optie bleek, onderzoeken of er draagvlak zou zijn voor zorgvuldig ontworpen nieuwbouw.

 

De dynamische locatie met uitzicht op de Maas maakt de nieuwbouw met name interessant voor mensen met een voorliefde voor urbane omgevingen. De appartementen zijn ruim van opzet en voorzien van inpandige patio's en glazen lichtschachten. Alle appartementen krijgen een Home Delivery Box inclusief koelkast, waar boodschappen en pakketjes kunnen worden afgeleverd in afwezigheid van de bewoners. In verschillende appartementen kan een keuze worden gemaakt tussen meer woonruimte of een loggia, mede doordat op het dak een gemeenschappelijk dakterras wordt ingericht.

 

De nieuwbouw wordt binnen de toegestane enveloppe van bouwhoogtes en bouwmassa geconfigureerd. Geluidsproblematiek wordt opgelost door toepassing van geluidswerende serres aan de geluidsbelaste zijde. Waar mogelijk krijgen de woningen verblijfruimtes aan geluidsluwe gevels, anders worden de verblijfsruimtes gekoppeld aan verschillende geluidsluwe licht-lucht-schachten.

​​

Project

Ontwerp van een compact appartementencomplex met 14 luxe appartementen, een commerciële ruimte en ondergrondse parkeergarage

Klant

Projectontwikkelaar

 

Werkzaamheden in dienst van Mei architecten, Rotterdam

Als projectarchitect/ontwerper betrokken bij:

  • hoofdopzet gebouw

  • woningtypes en woningplattegronden

  • architectuur en materialisering

  • aanvraag beginsel uitspraak

Advieskosten

Ontwerp, advies en begeleiding project afhankelijk en in overleg.

Ontwerp woningtype, woningplattegrond, plattegrondvariant of prototype: vanaf 265,-